כיצד לעזור לילד עם הפרעת קשב וריכוז (ADHD)

גידול ילד הוא כבר משימה מאתגרת, ולעיתים משפחות מתמודדות עם קשיים נוספים המשתנים ממשפחה אחת לאחרת. ילדים עם הפרעת קשב וריכוז (ADHD) זקוקים לתמיכה וטיפול ספציפיים. במאמר זה נתמקד כיצד לעזור לילד עם הפרעת קשב וריכוז באופן מותאם אישית, נתיחס למצבי משנה שונים ונספק פתרונות מעשיים להורים המתמודדים עם אתגרים ייחודיים אלו.

  1. גנטיקה:

ל-ADD/ADHD יש מרכיב גנטי, כלומר ילדים עם היסטוריה משפחתית של ההפרעה עשויים להיות בעלי סיכוי גבוה יותר לחוות תסמינים. אם יש היסטוריה משפחתית של הפרעות קשב וריכוז, רצוי לפנות לייעוץ וטיפול מומחי  במרפאת באלנס.

  1. ויסות רגשי וחושי:

ילדים עם הפרעות קשב וריכוז עלולים לחוות רגשות מוגברים ורגישות חושית, מה שמקשה עליהם לווסת את רגשותיהם ולהתמודד עם החוויות החושיות המוגברות שלהם. כדי לסייע להם, ניתן נשקול  לעסוק בפעילויות המספקות ויסות רגשי וחושי. לדוגמה, אתם יכולים לנסות פעילויות כגון פיסול כדי לשפר את היצירתיות, דפי צביעה עם צבעים מרהיבים, או פעילויות רב-חושיות באמצעות חומרים כמו בצק משחק או חפצי מישוש.

  1. קושי להתכונן בבוקר:

ילדים עם הפרעות קשב וריכוז מתקשים לרוב בארגון ובניהול זמן, מה שמוביל לקשיים בהיערכות בבוקר. כדי לעזור להם, לבסס שגרת יומיום מובנית ולסייע להם בהבנת התוכנית ובארגון זמנם. השתמשו בכלים כגון לוחות שנה, רשימות מטלות וטיימרים חזותיים כדי לסייע להם בניהול יעיל של המשימות שלהם ותחומים שונים בחייהם.

  1. גירויים חיצוניים ומצבים של התעלמות מכוונת:

ילדים עם ADD יכולים להיות מוסחים בקלות על ידי גירויים חיצוניים מצד אחד, ועשויים לעסוק בהתעלמות מכוונת, בעיקר מבעלי סמכות הורה/מורה. צרו סביבה מתאימה לילד, עם חלל עבודה נקי ומאורגן. אם יש מקומות ספציפיים שבהם לילד קל יותר להתרכז במהלך לימודים או משימות אחרות, ספקו לו מרחב ייעודי הממזער את הסחות הדעת, גירויים והפרעות.

  1. ביטחון עצמי נמוך:

חלק מהילדים עם הפרעות קשב וריכוז מתמודדים עם ביטחון עצמי נמוך אשר מאתגר אותם בהתמודדות עם משימות ומצבים ספציפיים. עזרו להם לפתח תחושת הישג, העצימו אותם על ידי הצבת יעדים קטנים ומתן משוב חיובי על ההתקדמות שלהם. חגיגת הישגים קטנים והצעת חיזוקים חיוביים יכולים לסייע רבות בחיזוק ההערכה העצמית שלהם והעלאת הביטחון העצמי.

  1. בעיות חברתיות:

קשיים חברתיים יכולים להוות אתגר נוסף עבור ילדים עם ADD / ADHD. מתן כלים במיומנויות חברתיות, שיפור יכולות תקשורת וחיזוק אינטראקציות חברתיות יכולים לסייע להם ביצירת קשר יעיל עם חברים וקבוצות חברתיות. עודדו את ילדיכם להשתתף בפעילויות המקדמות עבודת צוות ושיתוף פעולה, כגון ספורט קבוצתי, תנועת נוער או חוג חברתי.

  1. היפראקטיביות או דיבור בלתי פוסק:

עודף אנרגיה, היפראקטיביות ודיבור ללא הפסקה יכולים להיות אתגרים נוספים עבור ילדים עם ADHD. עזרו להם לתעל את האנרגיה העודפת שלהם באמצעות פעילויות גופניות כמו ספורט, טיפוס או צורות אחרות של פעילויות פיזיות שיכולות לעזור להם לשחרר אנרגיה בצורה פרודוקטיבית. בנוסף, למד אותם טכניקות נשימה עמוקה ואסטרטגיות הרגעה כמו דמיון מודרך כדי לווסת את המיקוד שלהם ולשחזר את רמות האנרגיה שלהם.

כדי להבטיח שילדך עם הפרעת קשב וריכוז יקבל טיפול ותמיכה מתאימים, אני ממליצה לך לפנות למרפאה שלי – מרפאת באלנס שם תפגשו אנשי מקצוע מנוסים שיכולים להעניק אבחון הפרעות קשב וריכוז וטיפול בהתאמה אישית לצרכים של ילדכם. השילוב הנכון של ייעוץ, תמיכה וטיפול יכול לעזור לילדכם להתמודד עם האתגרים ולנצל את מלוא הפוטנציאל שלו.

אל תתמודד לבד עם ADHD – פנו עוד היום לקבלת ייעוץ וטיפול המותאם לילדך.

 

ד"ר שרון צחורי

ד"ר שרון צחורי

רופאת ילדים, מאבחנת ומטפלת ADHD עם ניסיון של 25 שנה,
בעלת מרפאת קשב וריכוז Balance, בגני תקווה

אודות
מרפאה לטיפול ואבחון הפרעות קשב וריכוז, קרית אונו - באלנס - Balance, לוגו

מוזמנים להשאיר את הפרטים שלכם בטופס ואנו ניצור איתכם קשר בהקדם

פוסטים אחרונים

מהתקשורת

ראיון עם ד"ר צחורי - רדיו 102FM

אהבה לADHD - שיחה עם מיכל צפיר

ראיון עם ד"ר צחורי - רדיו 103FM

הכי טוב של כולנו עם ADHD - שיחה עם מעיין אדם

רשתות חברתיות