תזונה והפרעת קשב וריכוז

ברור לכולנו, וגם עפ"י מחקרים, שהתזונה שלנו משפיעה באופן ישיר על יכולת המוח שלנו לתפקד.
התזונה משפיעה על:

  • שינה
  • מצב הרוח
  • תשומת הלב
  • יכולותינו השכליות

האם אכילה בריאה יותר, עשירה בירקות, מופחתת בפחמימות, יכולה לעזור בסימפטומים של ADHD?

כן, עבור חלק מהמטופלים – השינוי בהרגלי האכילה מייצר שליטה באימפולסיביות ובחוסר תשומת לב.

האם תזונה נכונה הינה תחליף לטיפולים אחרים?

לא. הגישות היעילות הינן שילוב של טיפול התנהגותי, תזונתי ותרופתי במידת הצורך. ככל שנרצה שמוחנו יתפקד טוב יותר, עלינו לאכול מזונות שאינם מעובדים, בעלי תכולת חלבונים גבוהה יותר, ירקות ופחות פחמימות.

האם אמליץ למטופלי עם ADHD על תפריט מסויים?

כן. הגברת צריכת חלבונים ממקור חי וצומח, ליהנות מירקות ירוקים ככל שניתן, ולהפחית בסוכרים נקיים במזון. רמת סוכר גבוהה במזון ובגופנו תעלה את רמת הורמון האינסולין, אשר יפחית את רמות הסוכר בדם וישלח אותנו לרכבת הרים מטבולית אבל גם התנהגותית. לעומת זאת, חלבונים בתזונה מעוררים את העירנות ומשפיעים לטובה על ביצועי המוח על ידי אספקת חומצות אמיניות, שמהן עשויים הנוירוטרנסמיטורים (שליחים ביוכימיים המעבירים אותות מוח מתא אחד לשני). ככל שנרבה באספקת חלבונים וחומצות אמיניות בריאות, נשפר את הביצועים המוחיים. זה נכון לכולנו, אבל ב ADHD ההשפעה חשובה במיוחד.

האם קיימת ארוחה מועדפת למטופלים עם ADHD?

כן, התחלת הבוקר עם תוספת חלבונים תעזור לגוף לייצר חומצות אמיניות, תקטין את רמות האינסולין ותסייע לפתוח את הבוקר בעירנות וברוגע ולא  בישנוניות. לכן ממליצה למטופלי להגביר את צריכת החלבון בארוחת הבוקר.

ד"ר שרון צחורי

ד"ר שרון צחורי

רופאת ילדים, מאבחנת ומטפלת ADHD עם ניסיון של 25 שנה,
בעלת מרפאת קשב וריכוז Balance, בגני תקווה

אודות
מרפאה לטיפול ואבחון הפרעות קשב וריכוז, קרית אונו - באלנס - Balance, לוגו

מוזמנים להשאיר את הפרטים שלכם בטופס ואנו ניצור איתכם קשר בהקדם

פוסטים אחרונים

מהתקשורת

ראיון עם ד"ר צחורי - רדיו 102FM

אהבה לADHD - שיחה עם מיכל צפיר

ראיון עם ד"ר צחורי - רדיו 103FM

הכי טוב של כולנו עם ADHD - שיחה עם מעיין אדם

רשתות חברתיות