הטיפול התרופתי לADHD: רטלין, אטנט ותופעות הלוואי שכיחות

הפרעת קשב וריכוז (ADHD) הינו מצב מאתגר הן לילדים והן להורים. אחד הטיפולים הנפוצים ביותר בהפרעות קשב וריכוז הוא טיפול תרופתי, והתרופה הנפוצה ביותר בישראל נקראת ריטלין. ריטלין הוא סוג של חומר ממריץ המכיל חומר פעיל בשם מתילפנידאט. תרופות אחרות, כמו ריטלין LA, קונצרטה, פוקלין ודייטרנה, מבוססות גם הן על מתילפנידאט. מצד שני, Adderall ו-Wyance מבוססות על אמפטמין, מרכיב פעיל אחר, השייך גם הוא למשפחת הממריצים.

מה זה ריטלין?

Ritalin – ריטלין היא תרופה המסייעת לשפר את הקשב, האימפולסיביות וההיפראקטיביות בילדים עם ADHD. החומר הפעיל בריטלין הוא מתילפנידאט, הפועל על ידי הגדלת הנוירוטרנסמיטר דופמין במוח. זה מביא לשיפור ריכוז ומיקוד, מה שמאפשר לילדים להתגבר על האתגרים היומיומיים שלהם.

מהן תופעות הלוואי של ריטלין?

כמו כל תרופה, ריטלין יכול לגרום לתופעות לוואי. תופעות הלוואי השכיחות ביותר של ריטלין הן אובדן תיאבון, ירידה במשקל, בעיות שינה וכאבי בטן. עם זאת, תופעות הלוואי הללו בדרך כלל נעלמות לאחר מספר ימים או שבועות. חלק מהילדים עלולים לחוות תופעות לוואי חמורות יותר, כגון שינויים במצב הרוח, הזיות והתקפים. במקרים אלה, מומלץ ביותר לדבר עם הרופא שלך מידית ולשקול לעבור לתרופה אחרת.

מה זה אטנט?

Attent – אטנט היא תרופה נוספת המשמשת לטיפול ב-ADHD. הוא מכיל מרכיבים פעילים, כגון: דקסטרואמפטמין סולפט, דקסטרואמפטמין סכראט, אמפטמין סולפט ואמפטמין אספרטט, שהם כולם מלחים של אמפטמין. אמפטמין הוא חומר שונה שהגוף מגיב אליו ומעבד בצורה שונה מאשר מתילפנידאט. לכן, מי שלא מגיב טוב ל-methylphenidate עשוי למצוא את Attent יעיל יותר. 

מהן תופעות הלוואי של אטנט?

תופעות הלוואי של אטנט דומות לאלו של ריטלין. תופעות הלוואי השכיחות ביותר כוללות אובדן תיאבון, ירידה במשקל, בעיות שינה וכאבי בטן. עם זאת, חלק מהילדים עלולים לחוות תופעות לוואי חמורות יותר, כגון שינויים במצב הרוח, תוקפנות וטיקים. חשוב לצור קשר עם הרופא שלך אם ילדך חווה תופעות לוואי כלשהן מהתרופות שלו.

כיצד אוכל לבחור את הטיפול המתאים לילד שלי?

בחירת הטיפול המתאים לילדכם יכולה להיות החלטה מאתגרת. חיוני לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם הרופא שלך כדי למצוא את הטיפול היעיל ביותר לצרכי ילדך. טיפול תרופתי לא תמיד הכרחי או מתאים לכל הילדים עם הפרעת קשב וריכוז. עם זאת, למי שזקוק לטיפול תרופתי, תרופות הקו הראשון, כמו ריטלין ואטנט, הן הנפוצות והיעילות ביותר. אם תרופות אלו אינן פועלות עבור ילדך, הרופא שלך עשוי לשקול תרופות אחרות. כגון Strattera.

אם אתם חושדים שילדכם סובל מהפרעות קשב וריכוז, חשוב לפנות למרפאה לאבחון וטיפול.
התערבות וטיפול מוקדמים יכולים לעשות הבדל משמעותי בחיי ילדכם! 

פנו למרפאת באלנס עוד היום כדי ללמוד על אפשרויות האבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז.

 

ד"ר שרון צחורי

ד"ר שרון צחורי

רופאת ילדים, מאבחנת ומטפלת ADHD עם ניסיון של 25 שנה,
בעלת מרפאת קשב וריכוז Balance, בגני תקווה

אודות
מרפאה לטיפול ואבחון הפרעות קשב וריכוז, קרית אונו - באלנס - Balance, לוגו

מוזמנים להשאיר את הפרטים שלכם בטופס ואנו ניצור איתכם קשר בהקדם

פוסטים אחרונים

מהתקשורת

ראיון עם ד"ר צחורי - רדיו 102FM

אהבה לADHD - שיחה עם מיכל צפיר

ראיון עם ד"ר צחורי - רדיו 103FM

הכי טוב של כולנו עם ADHD - שיחה עם מעיין אדם

רשתות חברתיות