8 טיפים להצלחה עבור סטודנטים עם ADHD

יצאתם מהחממה של אמא ואבא, אתם עומדים לצאת אל העולם הגדול והעצמאי ובקרוב תתחילו לימודים אקדמאיים. מזל טוב!

בדיוק כמו ההורים שלכם, גם אתם בטח מתרגשים, חוששים, דואגים מה יהיה ואיך תסתדרו בכוחות עצמכם?

אחת מהדרכים להתמודד עם חוסר הוודאות היא פשוט להבין לקראת מה הולכים, ולכן ריכזנו עבורכם 8 טיפים שיעזרו לכם להצליח בלימודים האקדמאיים למרות ה – ADHD.

  1. הבינו את ההבדלים בין אקדמיה ותיכון
    בין אם אתם הולכים ללמוד במכללה או באוניברסיטה חשוב שתבינו שההתנהלות שלכם כסטודנטים תהיה שונה לעומת ההתנהלות שלכם כתלמידי תיכון. על מנת לייצר לעצמכם
    שגרת לימודים נכונה ומועילה, וותרו על פעילות חברתית למשך חודש הלימודים הראשון. אם אתם עדיין רוצים לקחת חלק בפעילות חברתית, הגבילו אותה לפעילות אחת פעם בשבוע וככל ששנת הלימודים מתקדמת תוכלו להגדיל את תדירות הבילויים להרחיב את השתתפותכם בפעילויות חברתיות אחרות.
  2. חפשו תמיכה ואוזן קשבת
    תקופת הלימודים באקדמיה היא תקופה ייחודית המהווה אתגר עבור כולם. היות ורב הסטודנטים עוזבים את הבית ועוברים לגור לבד או בדירת שותפים, חלה עליהם האחריות לדאוג לעצמם מבחינה נפשית. לכן, חשוב שתמצאו ברחבי הקמפוס גוף תומך המספק שירותי ייעוץ לסטודנטים או אוזן קשבת כך שברגעים מלחיצים (כמו ערב לפני מבחן) יהיה מי שיהווה עבורכם משענת חזקה ויציבה.
  3. הסדירו את הטיפול הרפואי
    בשעה טובה, עברתם למעונות באוניברסיטה? מצאו לכם את המרפאה הקרובה אליכם, ודרכה יהייה לכם קל יותר להוציא תרופות. שלא תגידו שכחתי, היה רחוק…
  4. הקפידו על נטילת תרופות-באופן קבוע
    היציאה מהבית וההתחלה במקום חדש מובילה אותנו לחוש לחץ וחרדה. תחושות אלה לעיתים גוררות אותנו לדילוג על נטילת תרופות קבועות. אמנם בטווח הקצר, לא נראה הבדל, אך לאורך זמן נוכל לזהות כי הדילוג על התרופות משפיע בצורה ישירה על התפקוד היום יומי. לכן, מומלץ לחשוב ואף לתכנן אסטרטגיה שתעזור לכם לזכור לקחת את התרופות בזמן ולחדש את המלאי בזמן. עוד ניתן להיעזר בשעונים חכמים, באפליקציות ובהתראות לסמארטפון על מנת לשים תזכורת לאיזה כדור צריך לקחת מתי.
  5. שמרו את התרופות במקום בטוח
    הקפידו לשמור את התרופות בקופסה נעולה במקום מחבוא בחדר. אל תסתובבו עם התרופות בתיק. הן עלולות ליפול ממנו, להיעלם או להיגנב ולהוציא מרשם חדש יהיה דבר קשה מאוד.
  6. נהלו יומן דיגיטלי – וכתבו בו הכל!
    תאריכי יום הולדת, הזמנות לאירועים, מועדי הגשת עבודות ותאריכים לחידוש מרשמים. ככל שהיומן יהיה מסודר יותר, כך יקטן הסיכוי שדברים יפלו בין הכיסאות.
  7. תרגלו מיומניות בסיסיות
    הלימודים האקדמאים ובעיקר המגורים מחוץ לבית יאלצו אתכם ללמוד מיומנויות חדשות כגון בישול, כביסה, קניות וניהול כספים. תוכלו להיעזר בשותפים, בחברים או במאמנים אישיים שיסבירו לכם איך לבצע את המשימות האלה בנוסף ללימודים.
  8. הרגיעו את הנפש ואת המחשבות
    ברגעים קשים של לחץ ותסכול, חשוב שתמצאו דרך להתמודד עם התחושות והרגשות. מומלץ לעשות מדיטציה, לצאת לריצה מסביב לרחוב, לנשום נשימות ארוכות ועמוקות ועוד.

 

יש לכם שאלות נוספות על ADHA ולימודים אקדמאים?
נשמח לעזור לכם – שילחו לנו וואטסאפ 050-7800977

ד"ר שרון צחורי

ד"ר שרון צחורי

רופאת ילדים, מאבחנת ומטפלת ADHD עם ניסיון של 25 שנה,
בעלת מרפאת קשב וריכוז Balance, בגני תקווה

אודות
מרפאה לטיפול ואבחון הפרעות קשב וריכוז, קרית אונו - באלנס - Balance, לוגו

מוזמנים להשאיר את הפרטים שלכם בטופס ואנו ניצור איתכם קשר בהקדם

פוסטים אחרונים

מהתקשורת

ראיון עם ד"ר צחורי - רדיו 102FM

אהבה לADHD - שיחה עם מיכל צפיר

ראיון עם ד"ר צחורי - רדיו 103FM

הכי טוב של כולנו עם ADHD - שיחה עם מעיין אדם

רשתות חברתיות